Lammekoteletter med Balsamico dressing

Mmmm påskelam – en virkelig nytelse! Prøv lammekoteletter eller lammeskiver, det er faktisk en ganske rask middag å tilberede. Bare husk å legge kjøttet i marinade før du går på tur, enten det er på ski eller på bena. Server klassisk lammemiddag til hele familien!
lammekotteletter-paaske
Porsjoner 4

Steking av lam

    Marinade

    • 1 kvast frisk rosmarin eller tørket rosmarin (1 kvast = 1 ts)

    Fløtegratinerte poteter

      Løkkompott

      • 3 rødløk eller gul løk
      • 1 ss Idun Balsamico dressing (1 ss = 15g)

      Super sjysaus

      • 3 ss Balsamico dressing (1 ss =15g)

      Til servering

        • Marinade, helst minimum 2 timer før steking:
          Rist flasken med Balsamico dressing. Bland den med honning, hvitløk og rosmarin. Legg kjøttet i en dobbel plastpose. Hell over marinaden og knyt igjen. Snu og vend slik at kjøtt og marinade fordeles godt. Kjøttet blir veldig bra etter 2 timers marinering, men kan med hell ligge lenger - gjerne natten over.
        • Fløtegratinerte poteter:
          Skrell poteter og kutt dem i skiver. Legges i en teflonbelagt kjele. Hell over melk og fløte, til væsken dekker potetene og tilsett hakket hvitløk. Kok opp under omrøring. La det småkoke mens du rører innimellom, til sausen begynner å tykne – ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Kok i 3 minutter til og husk å røre. Hell alt over i en ildfast form og dryss over ost.
          Stekes ferdig før servering ved 225 °C på midterste rille til osten er lett gyllen, ca. 15 min.
        • Løkkompott:
          Skjær løken i ringer. La den surre over middels varme med litt smør i kjelen. Rør underveis. Når den begynner å bli gyllen, hell over saft, rødvin og Balsamico dressing. La dette småkoke til løkkompotten tykner noe. Hvis du vil ha den tykkere kan du tilsette maisenna utrørt i kaldt vann. Serveres romtemperert.
        • Stek kjøttet:
          Ta lammekjøttet ut av marinaden. Stek lammekoteletter/lammeskiver i varm pannen i litt smør/olje i 2-3 min på hver side. Legges i en ildfast form og stekes ferdig før servering ved 225°C i 6-8 min på midterste rille.
        • Saus:
          Rør ut sausen som beskrevet på pakken, men bytt ut ca ½ dl vann med Balsamico dressing. Tilsett honning for søtere smak.
        • Før servering:
          Pensle tomatene og sett dem i ovnen sammen med lammekjøttet de siste minuttene. Stek bønner og løk i panne sammen med småbiter av bacon. God middag!

        RELATERTE PRODUKTER

        Shopping Cart