Marinade, helst minimum 2 timer før steking:
Rist flasken med Balsamico dressing. Bland den med honning, hvitløk og rosmarin. Legg kjøttet i en dobbel plastpose. Hell over marinaden og knyt igjen. Snu og vend slik at kjøtt og marinade fordeles godt. Kjøttet blir veldig bra etter 2 timers marinering, men kan med hell ligge lenger - gjerne natten over.
Fløtegratinerte poteter:
Skrell poteter og kutt dem i skiver. Legges i en teflonbelagt kjele. Hell over melk og fløte, til væsken dekker potetene og tilsett hakket hvitløk. Kok opp under omrøring. La det småkoke mens du rører innimellom, til sausen begynner å tykne – ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Kok i 3 minutter til og husk å røre. Hell alt over i en ildfast form og dryss over ost.
Stekes ferdig før servering ved 225 °C på midterste rille til osten er lett gyllen, ca. 15 min.
Løkkompott:
Skjær løken i ringer. La den surre over middels varme med litt smør i kjelen. Rør underveis. Når den begynner å bli gyllen, hell over saft, rødvin og Balsamico dressing. La dette småkoke til løkkompotten tykner noe. Hvis du vil ha den tykkere kan du tilsette maisenna utrørt i kaldt vann. Serveres romtemperert.
Stek kjøttet:
Ta lammekjøttet ut av marinaden. Stek lammekoteletter/lammeskiver i varm pannen i litt smør/olje i 2-3 min på hver side. Legges i en ildfast form og stekes ferdig før servering ved 225°C i 6-8 min på midterste rille.
Saus:
Rør ut sausen som beskrevet på pakken, men bytt ut ca ½ dl vann med Balsamico dressing. Tilsett honning for søtere smak.
Før servering:
Pensle tomatene og sett dem i ovnen sammen med lammekjøttet de siste minuttene. Stek bønner og løk i panne sammen med småbiter av bacon. God middag!