tomater baerekraft

Bærekraft

Bærekraft for Idun

Bærekraft er viktig for Idun! Vi har et sterkt ønske om å bidra med både inspirasjon og bærekraftige løsninger i matlaging. Vi står derfor hver dag på for å lage produkter som ikke bare smaker godt, men som også er laget med omtanke for mennesker, dyr og miljø – slik at vi kan gjøre det enkelt for deg å skape gode og miljøvennlige matopplevelser. 

gress-bærekraft
gronnsaker-idun

Råvarer

Befolkningsvekst og stadig mer merkbare klimaendringer gjør at presset på naturressursene våre øker. For å sikre at vi bruker råvarer som er produsert med omtanke for verden rundt oss samarbeider vi nært med våre leverandører for å håndtere sosiale og miljømessige utfordringer. For eksempel må alle våre leverandører følge våre etiske leverandørkrav og sørge for at produksjonen skjer i tråd med internasjonale, anerkjente krav til menneskerettigheter, arbeidsforhold, miljø og antikorrupsjon.

Emballasje

Vi jobber hele tiden for å utvikle emballasjeløsninger med lavest mulig ressursbruk og miljøbelastning. All vår emballasje er resirkulerbar og vi gjør det vi kan for at produktene skal ha høyest mulig grad av materialgjenvinning og energiutnyttelse. Derfor endret vi for eksempel etiketten på ketchup- og sennepsflaskene for å øke resirkuleringsgraden. Ler mer om det her.

Hvordan emballasjen skal resirkuleres finner du informasjon om på produktene.

Husk å skylle godt før du resirkulerer!

Skal flasken kunne resirkuleres må den være helt tømt for innhold. Her kan du se hvordan du skal skylle flasken.
Idun dressing, ketchup, sennep

Les mer om Orkla sitt klimaengasjement og arbeid med bærekraft.

Shopping Cart