Maki med laks, avokado og agurk

Det er masse godt du kan fylle i makirullene. Anbefaler også hakkede kamskjell eller  kongekrabbe og avokado. Bruk de gode råvarene du får tak i. Reker, torsk, kveiter og tunfisk – mmm.. herlig! Oppskriften beregner litt over en rull per person, ca 9-10 biter
Maki
Porsjoner 4
 • Ris
  Skyll risen godt i rennende kaldt vann. Kok risen etter anvisning på pakken og la den hvile 10 min med lokk, som det står på pakken.
  Rør sammen riseddik og sukker så vidt over varmen, slik at sukkeret løser seg opp. Helles over risen og røres sammen. Risen er nå myk, klebrig og lunken.
 • Skjær laks og grønnsaker uten skall (og avokadostein) i strimler med bredde på ca 1 cm.
 • Lag rullene
  Ønsker du små ruller som på bildet, blir det penest å dele noritangarket i to. Det går fint å bruke arket som det er også, men da blir skivene mye større og det blir færre ruller.
  Kle bambusmatten med plastfolie. Dryss over litt ristede sesamfrø om ønskelig, og trykk ut en firkant av ris med fuktige fingre. La den være litt større enn det halve arket med noritangen. Legg noritangen oppå risen, fukt den øverste og nederste delen litt slik at det limer seg når den skal rulles. Legg strimler av laks og avokado eller strimler av laks og agurk. Dette legges på tvers oppå noritangen. Rulles stramt sammen over fyllet med god hjelp at bambusmatten, akkurat som en rullekake rulles sammen med hjelp av bakepapiret. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig, så derfor bør det hele feste seg lett. La gjerne rullene ligge litt før de skjæres i ca 7 biter.
 • Server godbitene med syltet ingefær, wasabi og soyadressing.

RELATERTE PRODUKTER

Shopping Cart