Nigiri

Spør etter fisk og skalldyr som egner seg i fiskedisken – da er du sikker på å få fisk og skalldyr som er det beste, og best egnet ut ifra hva de har i din butikk. Med laks er det enkelt, de beste heter Salma eller Frøya og er som som skapt for sushi og […]
Nigiri sushi
Porsjoner 4
 • Start med ris
  Skyll risen godt, kok den etter anvisning på pakken og la den avkjøle. Tilsett riseddik og sukker som beskrevet på pakken. Risen skal nå være myk og klebrig.
 • Skjær begge fiskefiletene fire millimeter tykke skiver, slik at de ca. passer til å dekke risen.
  Kutt kamskjellene enten i skiver eller del de små nesten i to, slik at de henger litt sammen nederst. Del ferdigkokt scampi inn mot midten, slik at du kan brette den utover å legge den over risen.
 • Form risen
  Fukt hendene med vann så risen ikke kleber mer enn den må! - på fingrene. Bruk en spiseskje så får du like store boller hver gang og form risen til en oval liten ball.
 • Fordel fiskebitene på risen og form bitene ved å presse langs sidene og på toppen, slik at ris og fisk fester seg til hverandre. Legg scampi og kamskjell på de andre.
 • Legg sushibitene pent på et fat og server dem sammen med litt wasabi, syltet ingefær og rikelig med soyadressing.
  Obs: For nybegynnere er det viktig å huske at wasabi er veldig sterk, så det er bare bittelitt som skal smøres på risballen. Legg ingefær på og dypp hver bit i soyadressing.

RELATERTE PRODUKTER

Shopping Cart